Autoverzekering soorten

Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten zal je ontdekken, dat er vershillende soorten autoverzekeringen zijn waar je uit kunt kiezen. Graag bespreken we ze hier kort met je, zodat je op de hoogte bent van de opties en de mogelijkheden. Het is goed om zo de juiste verzekering af te sluiten.

Welke autoverzekering soorten zijn er?

Laten we de verschillende autoverzekeringen kort voor je opsommen om ze hierna nader met je door te nemen.

  • De WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid autoverzekering)
  • De WA plus
  • De All risk verzekering
  • De Schade inzittenden verzekering
  • De ongevallen inzittende verzekering
  • De rechtsbijstandverzekering

Er zijn meerdere opties en mogelijkheden zoals je ziet. Het is wettelijk verplicht om je auto met minimaal de WA verzekering uit te rusten .De WA plus of WA extra is een polis waarmee je ook gedekt bent tegen een aanrijding met wild, schade door het weer en soms zelfs diefstal. De all risk polis dekt alle schade aan de andere auto (zoals de wa en wa plus) plus alle schade aan je eigen auto. Zelfs wanneer het een eenzijdig ongeluk is (je knalt tegen een boom) zal je de schade vergoed krijgen.

Dan is er nog de schade inzittenden verzekering en de ongevallen inzittende verzekering. Hiermee kun je de schade vergoeden wanneer een ongeluk jouw schuld was en de inzittenden schade aan hun lijf of bezittingen hadden.

De rechtsbijstandverzekering bij de autoverzekering is om je te helpen wanneer je moet rechten om een vergoeding te krijgen van een andere partij. Ook kunnen ze je bijvoorbeeld helpen met het waarborgfonds, wanneer een dader weg is gegaan zonder zich te melden.

Kies de juiste autoverzekering soorten

Kijk welke behoeften jij hebt als autobezitter. Kies vervolgens hierbij de juiste verzekeringen om een goede dekking te hebben. Je kunt een keuze maken tussen WA, WA plus, All risk en daarnaast optioneel kiezen voor de schade inzittenden verzekering, ongevallenpolis of de rechtsbijstandpolis.

Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn!